Hardware

voor Carmen Server en Carmen TV


Carmen Server en Carmen TV zijn een totaal product. Daarom leveren wij ook de benodigde hardware. Hieronder een selectie van de hardware die wij mee kunnen leveren bij onze softwareproducten. Het totaalpakket van hardware en software noemen wij Carmen Compleet.

 

 Geluidskaarten

 

Carmen Server werkt met een groot geluidskaarten. Van analoge kaarten van bijvoorbeeld Roland tot Digitale Lynx of RME. Wij adviseren voor analoog gebruik de Roland UA-1010 Octa Capture kaart. Voor het afspelen van de nonstop, liveplayers en het jinglepad heeft u één kaart nodig. Gaat u ook de 4 extra jingleplayers gebruiken, dan is een tweede kaart nodig. Ook de 4 Feeds (inputs) lopen via deze geluidskaart.

Naast traditionele geluidskaarten, worden ook sommige broadcastmengtafels uitgevoerd met een "on board geluidskaart". Een voorbeeld hiervan is de D&R Airence. Ook deze "on board kaarten" kunnen gebruikt worden in combinatie met Carmen Server.

Heeft u een specifieke geluidskaart die u wilt gebruiken, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

 

Externe aansturing

Voor het aansturen van de faderstart voor de 4 jingleplayers en 2 liveplayers hebben we een speciale USB faderstartmodule ontwikkeld.

Om de 12 jingleplayers uit het jinglepad aan te kunnen sturen, kan gebruik gemaakt worden van een speciaal USB-jinglepad. Aan dit pad kunt u naast de 12 knoppen voor de jingleplayers ook extra functies toewijzen. Zo kunt u hierop het open van de mixeditor, open van feeds, starten van items, etc op instellen met behulp van de Configuration module. 

Carmen TV Switch

 

Carmen TV biedt de mogelijkheid om 8 inputs aan te sturen via een Kramer Switch een speciaal door ons ontwikkelde software. Op de Kramer Switch kunnen 4 of 8 composite signalen aangeboden worden. Ook schakelen van SDI bronnen is mogelijk. Het aansturen van de interface zelf gebeurt via RS232 en kan ook los van het uitzendsysteem draaien.

 

 

Carmen Compleet

 

Naast de Carmen Server en Carmen TV software, levert Rehl Productions desgewenst ook de pc's die nodig zijn. Dit totaalpakket heet Carmen Compleet.

Carmen Compleet voor
Carmen Server bestaat uit:

- Een Server (19 inch rack) PC inclusief raidsysteem
- Een producer PC
- Benodigde geluidskaarten
- Faderstartmodule
- Jinglepad
- Installatie op locatie
- En natuurlijk alle Carmen Software

Carmen Compleet voor
Carmen TV bestaat uit:

- Een Server (19 inch rack) PC inclusief raidsysteem
- Een producer PC
- Benodigde videokaart en SDI module
- Benodigde geluidskaart
- Optioneel: Kramer Switch
- Installatie op locatie
- En natuurlijk alle Carmen TV

 

Andere/extra opties zijn natuurlijk ook mogelijk. Vraag naar de prijs en mogelijkheden.

 
 

 

 

 

Rehl Productions B.V.

Reeënstraat 2

7064 EA Silvolde

The Netherlands

Tel: +31 (0) 315 342 381

Fax: +31 (0) 315 342 369

E-mail: info@carmenserver.nl

Website: www.carmenserver.nl

 

(c) Rehl Productions B.V.