Turnkey

Totaaloplossingen van Rehl Productions


Door de ruime ervaring die we de afgelopen jaren opdeden op het radiovlak, worden wij ook steeds vaker gevraagd om omroepen van advies op diverse vlakken van het radiovak te voorzien en tevens ook de uitvoer uit handen te nemen. Zo voorzagen we diverse omroepen van een nieuw muziekformat en daarbij passende stationsvormgeving. In de afgelopen jaren hebben wij ook turn-key studio oplossingen geleverd zoals uitzendstudio's, plaatsing van apparatuur in kopstations, montage ruimtes en de installatie van volledig radiostations. Hieronder treft u een selectie aan van projecten die we de afgelopen jaren uitvoerde.

 

Radio Neerlandio

bouw van nieuwe studio's

 

Radio Neerlandio werd begin 2010 al voorzien van een nieuwe naam en een nieuwe vormgeving. Eind 2010 waren ook de studio's aan de beurt om een nieuw jasje te krijgen. Op de nieuwe locatie in het centrum van Nijmegen bouwde Rehl Productions een nieuwe uitzend- en productiestudio voor Neerlandio. De uitzendstudio werd voorzien van een Dateq BCS50 mengtafel en draait vrijwel volledig op Carmen Server radio-automatisering. In de productiestudio werd voor een deel gebruik gemaakt van bestaande apparatuur zoals een Dateq BCS25, numark CD speler en Tascam MD speler. Ook in de uitzendstraat werd gebruik gemaakt van bestaande apparatuur. Deze is echter wel opnieuw ingeregeld.

On-air studio Productie-studio 19 Inch rack On-air lamp Beeld op de twee studio's
   

Sky Radio Suriname

Totale inrichting radiostation

 

Vanaf de start van het Surinaamse Sky Radio is Rehl Productions betrokken bij het radistation. We bouwde in de afgelopen jaren 2 on-air studio's, een uitzendstraat en reportagewagen. Ook voorzagen we het station van zijn vormgeving.

De "hoofdstudio" uit 2009 is gebouwd rond een Dateq BCS 50 en Carmen Server radio-automatisering. Verder is de studio voorzien van een Telos 1x6 telefoonhybride, twee Stanton CD-spelers, een Martie analoge locatieset, een HF-prints digitale locatieset en een Tascam MD-speler. De tweede studio werd ingericht met gedeeltelijk bestaande apparatuur uit de eerste studio die we in 2005 bouwde. Ook deze studio is voorzien van Carmen Server radio-automatisering en bevat verder een AEQ BCS 500 analoge mengtafel en 2 marantz PMD 340 CD spelers. Beide studio's zijn zo ingericht dat ze zeer eenvoudig van opzet zijn, maar toch zeer compleet.

On-air studio 1 Rack in on-air studio 1 On-air studio 2 Rack in on-air studio 2 On-air studio 2
     
19 Inch rack OB-van      


Eind 2011 is ook de productie-studio aangepakt. Vanuit deze studio worden de nieuwsprogramma's geproduceerd die het station 4 keer per dag uitzend. Ook worden hier voorbereidingen gedaan voor het zeer goed beluisterde programma Baka Dina Tori Orgineel. De studio werd voorzien van dezelfde apparatuur als in de hoofdstudio's en kleine editcellen staat om het werken erin eenvoudig te houden.
Naast radio maakt het bedrijf Sky Communications ook TV. Dat gebeurde sinds de start van het station met video's en DVD's. In 2009 voorzagen we het station van TV-automatisering, waarbij bestaande apparatuur nog gebruikt kon worden. Inmiddels heeft de computer zover zijn intrede gedaan dat we de control room voor TV leeg hebben gehaald en voorledig opnieuw opgebouwd hebben rond het draaien van programma's via of met behulp van de computer. Het uitzenden van live-uitzendingen via de straalverbindingen of vanuit de studio, sluiten nu naadloos aan op het gebruik van TV-automatisering. Daarnaast is de nieuwe studio ook een stuk gebruiksvriendelijker en eenvoudiger van opzet geworden.

Tot slot pakte we ook de uitzendstraat en de 2 radiostudio's voorzien van een technische update.

     
Computerrack Processing voor radio & TV      
 

NeoRadio

Inrichting van radiostudio

 

In 2006 startte het internetstation NEO Radio met haar uitzendingen die zich vooral richten op de gemeenten Ter Aar, Nieuwkoop en Liemeer. Rehl Productions leverde de apparatuur voor de nieuwe studio en richtte deze in.

   
 

Shabnam FM

Inrichting van radiostudio

 

Rehl Productions installeerde in 2006 in Amsterdam de nieuwe studio's van Shabnam FM. Shabnam FM is een Hindoestaanse radiostation dat zich door de week op de wat oudere doelgroep richt en in het weekend voornamelijk de jongeren probeert te bereiken. Het hart van de studio van Shabnam FM is een BCS 70 mengtafel van Dateq. Op de mengtafel zit een Shure SM7b DJ microfoon, twee Sennheiser E945 microfoons (ideaal voor spraak en zang), twee Tascam CD-01U Cd spelers, twee telefoonbroodjes en Carmen Server aangesloten. Shabnam FM koos hierbij voor Carmen Compleet. Het compleetpakket omvatte de server PC, een workstation en twee Phase 88 geluidskaarten. In totaal komt Carmen over 7 kanalen naar buiten op de BCS 70. 1 Non-stop, 2 live-assist kanalen en 4 jingleplayers.

   
 

Delta Radio

Plaatsen van uitzendstraat in kopstations

 

Na een aantal maanden van voorbereiding startte op 1 juli 2004 Delta Radio na een afwezigheid van 13 jaar weer met uitzenden. Deze keer op legale wijze en via de kabel. Rehl Productions installeerde niet alleen Carmen Server, maar verzorde de volledige technische infrastructuur voor dit kabelstation. In de kopstations in Zevenaar en Tiel plaatste we een server en een download PC. Vanuit Nijmegen waar de studio gelegen is worden de files overgezet op de download PC. Deze synchroniseert vervolgens alle data van de studio met de uitzendservers. De server is verbonden met de ST Audio geluidskaart van waaruit het gebalanceerde signaal naar de processing gaat. Het geluid moest vriendelijk en clean zijn. Als processing werd dan ook gekozen voor de Orion 462 (de foto hiernaast bevat nog tijdelijke processing) in combinatie met een Aphex Compellor.

 

 

 

Rehl Productions B.V.

Reeënstraat 2

7064 EA Silvolde

The Netherlands

Tel: +31 (0) 315 342 381

Fax: +31 (0) 315 342 369

E-mail: info@carmenserver.nl

Website: www.carmenserver.nl

 

(c) Rehl Productions B.V.