Carmen Server

Builder

Builder

Builder omvat een aantal essentiele onderdelen om te komen tot een playlist. Allereerst worden in het programma de formats aangemaakt, daar op basis van een weekschema gemaakt en tot slot genereerd het programma hier uit de playlisten. Builder omvat tevens de functie voor het inplannen van de tijdseinen.

Stations worden steeds meer gebaseerd op formats. Zodat het station op elk moment van de dag een zelfde structuur krijgt. Met de Formatplanner zit u niet vast aan vastgelegde formatstappen, u kunt ze volledig zelf samenstellen met de ingebouwde syntaxbuilder.

Met de syntaxbuilder bouwt u met enkele muisklikken de meest geavanceerde formatstappen. Hierbij kan er gefilterd worden op een keur aan opties, zoals genres, subgenres, talen, tempo’s, stemmen, jaartal, etc. Het is zelfs mogelijk om te testen hoeveel tracks uit de database aan de gestelde eisen voldoen, zo wordt voorkomen dat bepaalde tracks te vaak gedraaid worden.
Met de Formatplanner van Carmen Server beschik u over een uiterst krachtig instrument waarmee u de stijl van de uitzending kunt vastleggen. Er is geen beperking op het aantal formats dat gemaakt wordt en er is ook geen beperking op de manier waarop de formatstappen bepaald worden. De enige beperking die er is, is de creativiteit van de programmasamensteller, en daar durven wij als ontwikkelaars van dit programma dan weer niet aan te twijfelen..
Doordat homestudio’s steeds gebruikelijker worden, wordt ook het aanleveren van “kant en klare” programma’s ook steeds gebruikelijker. Speciaal hiervoor is het onderdeel Itemplan ontwikkeld. Het programma kan volledig automatisch op basis van een datum of weeknummer items en volledige programma’s in uw uurformat en daarmee uw programmering inplannen.

Voor het verwerken van de uursluiter/tijdsein heeft Carmen Server in het onderdeel Tijdsein, welke in Builder zit. Met dit programma kan voor elk uur van de dag, voor elke dag van de week wanneer gewenst, een ander tijdsein worden ingesteld. U kunt elk tijdsein zodanig configureren, dat het uurwisselingssignaal altijd op het juiste moment komt. U kunt per uur bepalen of het nieuws exact op het hele uur moet komen of er vanaf mag wijken, zodat de plaat die al laatste voor het tijdsein draait netjes uitgespeeld kan worden.

Playlisten genereren met Builder is kinderspel; geef een starttijdstip en stoptijdstip op, start het genereren en kijk rustig toe hoe builder voor u programma’s samenstelt. De genereerde playlists voor voicetrackers worden direct klaargezet, zodat deze vanuit de studio of huis kunnen inloggen om hun playlisten op te halen. Eenmaal gegenereerd, zijn de playlisten direct klaar voor gebruik door Carmen Server. U heeft in Builder echter nog de mogelijkheid om de playlisten door te lopen, te wijzigen en zelfs de overgangen aan te passen met de mixeditor.